REFERENSSIT
_

As Oy Helsingin Postipuiston Tähti

U-H Rakennus Oy:n oma asuntotuotantoprojekti valmistui loppuvuodesta 2021 Helsingin Pohjois-Pasilaan.

Entisen Maaliikennekeskuksen alueelle on rakentumassa täysin uusi asuinalue, Postipuisto, yli 5000 ihmiselle. U-H Rakennus Oy hankki joulukuussa 2019 omistukseensa entisen huolintayrityksen konttorirakennuksen, joka toimi muutama vuosi sitten myös maahanmuuttoviraston vastaanottokeskuksena.

U-H Rakennus Oy vei läpi tämän mittavan hankkeen kehitys- ja suunnitteluvaiheen yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa.

Urakan ensimmäisessä vaiheessa tehtiin kattavat purkutyöt, jossa vain kantava betonielementtirunko, porrashuone ja hissikuilut jäivät jäljelle. Myös rakennuksen kattokerros purettiin. Täällä sijaitsivat talon sauna- ja kokoustilat sekä IV-konehuone. Seuraavassa vaiheessa taloon rakennettiin, sääsuojan alla, kaksi lisäkerrosta. Tämä työvaihe ajoittui talvisaikaan. Rakennusmateriaalien- ja elementtien siirto säältä suojattuun työkohteeseen sekä rakennustilan lämpimänä pitäminen vaativat tarkkaa suunnittelua ja projektinjohtoa. Lisäksi katutasoon rakennettiin laajennusosa, joka on tarkoitettu liiketilaksi.

Talon julkisivut uusittiin kokonaan, ikkuna-aukotukset suurennettiin ja asuntoihin rakennettiin parvekkeet, joissa käytetty erilainen muotokieli antoi rakennukselle täysin uuden ulkoasun. Rakennuksen pohjoispuolella sijaitseviin asuntoihin rakennettiin koko talon korkuinen erkkerielementti, joka lisäsi niiden valoisuutta oleellisesti.

Mielenkiintoinen yksityiskohta projektissa oli näyttävän sisääntuloportaikon toteutus. Portaat on rakennettu kallioleikkauksen sisään ja se antaa kohteelle oman ainutlaatuisen leimansa.

Kiinteistön porrashuone remontoitiin, hissit uusittiin ja 1. kerrokseen rakennettiin talosaunatilat suihkuineen ja vilvoitteluparvekkeineen. Samaan kerrokseen toteutettiin myös tilava kuntosali laitteineen. Lisäksi rakennettiin moderni pesutupa koneineen.

Tämän lisäksi talon lämpö-, vesi-, viemäri-, ilmanvaihto-, jäähdytys- ja sähköjärjestelmät uusittiin kokonaisuudessaan. Tämän urakan hoitivat U-H Talotekniikka Oy sekä Sähkö Sinisalo Oy.

Kaikkiaan tämän urakan rakennusvaihe kesti noin 16 kuukautta ja kohteeseen valmistui yhteensä 99 erikokoista asuntoa.