REFERENSSIT
_

Aleksanterinkatu 11

Helsingin ydinkeskustassa, Aleksanterinkadun ja Kluuvikadun kulmassa sijaitsevassa kiinteistössä suoritettiin U-H Rakennus Oy:n historian tähän asti suurin korjausurakka.

Aleksanterinkadun puolella oleva vanhin osa on rakennettu 1907. Toinen osa rakennettiin Aleksanterin- ja Kluuvikadun kulmaan 1936. Vanhempaa osaa korotettiin vuonna 1949 viisikerroksiseksi. Uusin laajennus valmistui sisäpihalle vuonna 2001. Kaikkiaan kiinteistössä on nykyään seitsemän kerrosta sekä laajat kellaritilat. Pinta-alaa on noin 10 000m². Kiinteistössä on toiminut viimeksi pohjoismaisen pankin suomen pääkonttori.

Urakan ensimmäisessä vaiheessa suoritettiin mittavat purkutyöt, jossa purettiin mm. välipohjat niin, että pääasiassa vain kantavat tukirakenteet jäivät jäljelle. Tämän lisäksi urakka-alueen lämpö-, vesi-, viemäri-, ilmanvaihto-, jäähdytys-, sähkö- ja automaatiojärjestelmät pääosin purettiin ja uusittiin.

Julkisivut remontoitiin kokonaan sekä sisäpihan että kadun puolella. Katujulkisivut kuuluvat kaupunginmuseon suojelukohteiden joukkoon, mikä määritti hyvin tarkasti sen, miten remontti tuli toteuttaa. Muun muassa, julkisivun tammiset ikkunapuitteet irrotettiin ja ne kunnostettiin pieteetillä puusepänverstaalla, uusimisen sijaan. Samassa yhteydessä uusittiin ikkunoiden lasitukset.

Mielenkiintoinen yksityiskohta projektissa oli näyttävän sisääntuloaulan laattalattian toteutus. Lattian kuviointi on toteutettu suoraan arkkitehdin piirrosten mukaan ja se koostuu eri värisistä sekä muotoisista laatoista, jotka on vesileikattu muotoonsa. Lattian laatoitus oli myös huolellisuutta ja aikaa vaativa työ, jotta haluttu kuvio saatiin toteutettua halutulla tavalla, annettuun tilaan.

Kiinteistön portaikot remontoitiin, hissit modernisoitiin ja 1. kerrokseen rakennettiin suuri pyöräsäilytystila sekä sen yhteyteen pukuhuoneet suihkuineen.

Kaikkiaan tämän ison urakan parissa työskenteli vuoden 2019 tammikuusta lähtien, noin 14 kuukauden ajan, keskimäärin 75-100 henkeä päivittäin. Projekti onnistui erittäin hyvin.