REFERENSSIT
_

Suomen Asianajajaliitto

Tähän Mikonkatu 25, Helsingissä sijaitsevaan toimistotilaan toteutettiin kattava saneeraushanke. Tila käsittää kaikkiaan noin 850 m² kahdessa kerroksessa ja se sijaitsee vuonna 1973 valmistuneessa toimistorakennuksessa Helsingin päärautatieaseman kupeessa.

Suomen Asianajajaliiton hankkimaan kohteeseen oli toteutettu ennen hankkeen aloitusta mittavat purkutyöt ja työt aloitettiin raakapinnoilta. Tilat rakennettiin kokonaan uusiksi ja lämpö-, vesi-, viemäri-, ilmanvaihto-, jäähdytys-, sähköjärjestelmät uusittiin. Työt toteutettiin kokonaan oman talon voimin ja siihen osallistuivat omilta osiltaan Sähkö Sinisalo Oy ja U-H Talotekniikka Oy.

Asiakkaan sisustusarkkitehdin valitsemat korkealaatuiset materiaalit ja eri ratkaisut pitivät projektin vaatimustason varsin korkeana. Erityisesti kohteessa käytetty iso 120×120 cm sisustuslaatta vain 2 mm saumoilla asetti erityisiä haasteita pohjatöille ja mitoituksille. Laserskannerin käyttö oli ehdotonta, jotta haluttuun tarkkuuteen päästiin. Kokous- ja auditoriotiloissa käytetty AV- ja muu tekniikka vaativat myös erityistä huolellisuutta pohjatöiden osalta. Eri ratkaisut, kuten esimerkiksi sähköisesti tummuvat ikkunat, useat keskenään linkitetyt näytöt ja yleiset tekniikan ohjausjärjestelmät loivat yhdessä todella modernin lopputuloksen.

Projektin kokonaiskesto oli kaikkiaan noin 6 kuukautta ja sen parissa työskenteli noin 20 henkeä. Asiakkaan projektihenkilö osallistui myös aktiivisesti hankkeen edetessä ja kokonaisuuteen oltiin varsin tyytyväisiä.