REFERENSSIT
_

Hämeenkylän kartano

Hämeenkylän kartano on Sodexon:n ylläpitämä ja vakuutusyhtiö Varman omistama hotelli- ja kongressikeskus Vantaalla. Tässä useammasta rakennuksesta koostuvasta kokonaisuudesta U-H Rakennus Oy yhdessä U-H Talotekniikka Oy:n ja Sähkö Sinisalo Oy:n kanssa kunnostivat 1800 luvulta peräisin olevan entisen hevostallin kauttaaltaan hotellikäyttöön.

Työ alkoi vanhan rakennuksen sisätilojen purkutöillä. Vanhat sisärakenteet, talotekniikka ja sähköistykset purettiin kokonaan. Käytännössä jäljellä jäi vain ulkokuoret.

Varsinaiset rakennustyöt alkoivat rakennuksen sokkelin mantteloinnilla, salaojituksilla ja vesieristyksillä. Kahden ylimmän kerroksen vanha hirsirakenteinen välipohja uudistettiin, puhkottiin kattoikkunoille paikat ja rakennettiin huonetilojen perusrakenteet. Kohteen vesikatto uusittiin ja ilmanvaihto- sekä muut talotekniset järjestelmät asennettiin sinne.

Rakennuksessa on kolme kerrosta, joista hotellin huonetilat rakennettiin ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen. Alimpaan kerrokseen toteutettiin aputilat mm. lakanavarastoa ja pyykinpesua varten.

Projektissa toteutettiin kaikki LVIS-työt U-H Talotekniikka Oy:n ja Sähkö Sinisalo Oy:n toimesta.

Urakan sisäpuoliset osat valmistuivat keväällä 2018 ja ensimmäiset vieraat pääsivät majoittumaan hotellin lisärakennukseen kesällä, ulkotöiden valmistuttua.