REFERENSSIT
_

Elokuvateatteri Maxim

Helsingin Kluuvikadulla sijaitseva, Suomen vanhin elokuvateatteri, Maxim, on aloittanut toimintansa jo vuonna 1909. Elokuvateatteri koostuu kahdesta salista ja muista tiloista. Kyseessä on Museoviraston suojelukohde.

Elokuvateatterissa toteutettiin 2017-2018 mittava saneerausurakka, jossa vanhan teatterin tekniikka, rakenteet ja pinnat päivitettiin tähän päivään. Myös art house -tyylinen alakerran elokuvasali konservoitiin museoviraston tarkan ohjeistuksen mukaan.

Urakassa purettiin sisäpintarakenteita, elokuvasalin lattiarakenteet muutettiin, rakennettiin kaksi kahviota ja kaikki yleiset tilat saneerattiin.

Hankkeen haastavuutta lisäsi osittain yli kymmenen metriä korkea elokuvasali ja kohteen sijainti kaupungin keskustassa kävelykadulla. Tämä luonnollisesti vaikeutti logistiikkaa ja usein töitä tehtiin ilta- ja yöaikaan. Projektin lähtökohdaksi oli määritelty tarkasti, että alkuperäinen rakennustyyli ja henki tuli säilyttää. Näin ollen työmaalla käytettiin usein arkkitehtitoimiston ja Museoviraston asiantuntijoita.

Kokonaisuutena hanke valmistui sovitussa aikataulussa ja kaikki tahot olivat lopputulokseen erittäin tyytyväisiä.