REFERENSSIT
_

Helsingin kaupungin perhekeskus

Helsingin Itäkeskuksessa sijaitsevalle kaupungin perhekeskukselle rakennettiin täysin uudet toimitilat. U-H Rakennus Oy toteutti hankkeen projektinjohtourakkana.

Projektin ensimmäisessä vaiheessa tehtiin mittava purku-urakka talossa aiemmin toimineiden poliisilaitoksen ja pankin tiloissa, sisältäen n. 50m2 kokoisen pankkiholvin purkamisen. Purkutöitä tehtiin tässä useamman kerroksen kokonaisuudessa niin, että kaikki vanhat rakenteet, kuten väliseinät, alakatot ja lattiat kuten myös vanha talotekniikka sekä sähköistykset purettiin. Jäljellä jäi siis vain ulkoseinät, välipohjat ja porraskäytävien kuilut.

Varsinaiset rakennustyöt aloitettiin koko rakennuksen vanhojen rakenteiden tiivistyksillä ja uusien ilmanvaihtokoneiden asennuksilla katolle. Tämä työ oli sinänsä erittäin haastava, sillä kiinteistössä toimi naapureina mm. pankki, vakuutusyhtiö, ­ravintola ja liikuntakeskus, jotka kaikki olivat yhdistettynä samaan ilmanvaihtoon. Ilmanvaihtokoneiden muutostyöt tehtiinkin pitkälti yöaikaan ja vaiheittain, jotta muiden toimijoiden toiminta ei häiriintynyt.

Rakennustöiden edetessä taloon rakennettiin niin perhekeskuksen henkilökunnan sosiaalitilat, kuten myös kaikki asiakaspalveluhuoneet ja yleiset vastaanotto- sekä saniteettitilat. Taloon uusittiin koko talotekniikka, sähköistykset ja valaistukset sekä rakennettiin kokonaan uusi hissi kuiluineen. Kaikkiaan uusia tiloja rakennettiin taloon n. 3000 m2 verran. Projektissa olivat mukana U-H Rakennus Oy:n omistamat U-H Talotekniikka Oy ja Sähkö Sinisalo Oy, jotka vastasivat omien toimialojensa töistä.

Oman haasteensa tälle mittavalle saneerausurakalle toi se, että perhekeskus sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn metro-/bussiaseman vieressä ja iso osa kaikista rakennustarvikkeista, koneista ja tekniikasta jouduttiin kuljettamaan tätä kautta kiinteistöön.

Työ oli Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen pilottihanke ja se onnistui hyvin vaatimusten sekä aikataulujen suhteen.